RENLIG har pajjat!!!!

Vi har en diskmaskin Det är ju inget särskilt konstigt med det. Inte i den här familjen iallfall där det mesta konstiga är normalt. Vår diskmaskin kom in i vårt liv för ca två år sedan då vi renoverade vårt kök. Det här var ingen vanlig renovering som Bo Kasper sjunger om, ni vet nytt kök som luktar lite klor. Nä, här handlade det om ren överlevnad.  Vårt hus är från 1926 och an man tänka sig det var vårt kök oxå! Till fläkt hade vi ett långt tag en propeller. Jodå, en riktig propeller med en kedja. Inte för att den fungerade men ändå. Efter några år tror jag att jag sa till maken: Du, det där gamla begagnade köket vi köpte till sommarstugan. var det inte en gammal fläkt med? Jo, säger han och jag ser att han redan har insett att jag inte tänker ge mig förrän den sitter på plats. Snygg annordning kan jag säga! Två trä pinnar från taket som häll upp eländer men den sög bättre än propellern iallfall.

När vi senare insåg att dotten antagligen inte skulle ha några fingrar eller händer kvar vid två års ålder efter som lådhurtsen envisades med att slå ihop som en giljotin insåg vi att det var dags att ta tag i det. Men med ett kök som är hjärtat i huset, har ett golv som är så snett att man blir packad av att gå de 7-8 meter som köket är långt är det ett rätt tufft jobb. Alltså inte om man har en hejdlöst massa pengar och lejer bort jobb. Då är det piece of cake men om man envisas som två jubelidioter att göra allt själva är det ett vansinnes projekt. (som givetvis inte är klart än! Bildbevis?)

Hur som helst har jag en kusin eller förlåt, hjälte, heter han visst som kom ner och tog fram stora tigersågen och sågade upp stora hål och byggde en scen till kocken, nej visst nä, ett förhöjt golv var det juh, eftersom golvet är så himla snett. Fast scen känns mera rätt på nått sätt... Hur som helst så kom RENLIG B00 in i vårt liv- RENLIG har gjort sitt jobb även om jag tycker att fylla honom har varit ologiskt men vad gör man när man köper ett helt kök från IKEA. Man säger att Renlig är välkommen. Köket för övrigt är knallrött, Abstrakt röd. När vi beställde det så sa killen på IKEA: Oj,ska allt vara rött? Dom flesta brukar bara ta EN lucka och typ till tvättavdelningen... Sa jag konstig familj?

RENLIG gör en märklig grej... Varje gång han är klar så piper han svinhögt 4! gånger. 4!!! gånger. Tre hade kännts mera logiskt men 4? Varje gång tror jag att grodorna ska vakna, vilket aldrig har hänt men ändå???!!! Jag har retat mig på detta och faktiskt gnällt lite. Tjatat lite om hur ologiskt det är och hur tänkte idioten som gjorde maskinen. Att fyra gånger måste det vara för annars förstår dom inte att maskinen är färdig.

Man ska inte göra sånna saker i livet. Reta sig. Det slår tillbaka oavkortat. Nu har maskin eländet pipit oavbrutet i två dagar och det går inte att få nån service på den för RENLIG är minsann en mutant mellan Whirlpool och IKEA och då finns det inga normala bruksanvisningar och ladda ner. Och ringer man servicen som ska komma och fixa säger dom att dom måste ha lov av IKEA. Så idag har jag suttit i 36 minuters kö till IKEA som nummer 3, ha ha inte 4, i kö. Och efter 45 minuter fick jag prata med en trevlig man som sa att nu ska han säga till att servicen får komma och laga maskinen. Och dom har RIMLIG tid på sig. Fint va? RENLIG får RIMLIG tid till att bli lagad!!

Så nu ska det bli andra bullar av efter semestern... jag ska upplysa kunderna om att vi ska ha RIMLIG tid till att göra klart det dom ber oss om. Så det så! Eller inte. Suck!

Kommentarer
Postat av: Suzanne

Alltså om jag förstår saken rätt måste man sitta en RELATIVT lång stund för att få veta att reparation kommer att ske inom RIMLIG tid men hur blir det egentligen i REALTID ?? Man vill ju vara RENLIG.

:D Suzanne

2009-07-16 @ 16:34:00
Postat av: emma

Jag förstår att du hatar pipet... vi har en som piper FEM gånger när den är klar. Och om man inte öppnar den då fortsätter den att pipa FEM gånger en gång i halvtimmen typ ända tills man öppnar den. Köp ALDRIG, ALDRIG Bosch!2009-07-16 @ 22:40:16
URL: http://emmababbel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0