Trippel säkrad or what!!!

Ok, efter en hel del - Du borde nog ringa om magen, så fick jag ge mig, och efter gårdagens attack av mensvärk, när jag ett tag tänkte att: -Attans det blir sjukan ett varv till, så fattar även jag att det är dags att ringa.

Sagt och gjort och klockan 11.15 redan idag låg jag med bena i vädret igen. Denna underbara ställning som vi så gärna gör vi tjejer eller? Innan jag skrevade hade vi dock haft ett litet snack,  jag och läkarinnan. Det var exakt så här, typ.:

-Jaa du har ju tagit bort en äggledare.. -Nä, sa jag, båda. Nej en va? sa hon. Båda sa jag.. hon scrollade ner på skärmen och läste att så var det ju faktiskt.. Ja just det båda, sa hon. Men det spelar ju ingen roll för du har ju tydligen adopterat..
-Ja, sa jag, fast det visste dom inte innan jag opererades, sa jag. -Nä men du är ju så pass gammal så att det spelade ju inte så stor roll ändå sa hon. Ja sa inget då men tänkte -Fall död ner hagga,.. och så log jag lite och sa - Nä, så är det ju. -Ja, sa hon och så har du fått ett brev hem om att det var godartade förändringar och att du har endomentrios. .. Öh, va, sa jag? Har du inte fått nått brev, sa hon. Noop, sa jag och tänkte, jag visste inte ens om att ni kollade några förändringar.. -Jaha, sa, jag och kände mig lite ställd. -Ja det förklarar ju varför du har sån smärta vid mens. -Jo, sa jag och tänkte att det är märkligt att ingen har hittat detta innan trots alla tester för det förklarar ju en del.. Fast breven kanske kom bort eller så?!
Jaha, sa jag vad gör vi nu då, jag som nu är officiellt steril åtminstonde (och skämtade till det lite, trodde jag) Jag menar innan var det ju inte uttalat men nu utan båda äggledarna kan man ju lugnt säga det. -Jo, sa hon och stirrade på mig som om jag inte var klok. Uppenbart ingen humor.
-Jo för dig vore det väldigt bra med en hormonspiral. Nu är jag av den sorten att jag ser en hormonspiral lika mysig som att stoppa opp en skorpon i härligheten. Man vill liksom inte ha den där. DETkunde hon åtmistonde se på mitt fejs. -Ja, eller P-spruta. -Jaha sa jag uppgivet. Det har jag varit med om två gånger innan och tycker sådär om. Förutom att menseländet försvinner det är toppen.-Ja, men för dig vore det jättebra för du har ju inte så långt till klimakteriet och då brkar sånt här bli värre, Död ner, tänkte jag igen och log.
Hur som helst ska vi ta lite prover innan du ger dig på sprutan så att vi ser att allt är som det ska men det såg ju väldigt fint ut i stolen.. -mm, muttrar jag och vill hem.

I provtagningsrummet är det kaos för att datasystemet inte funkar, som vanligt. Bara ett antal miljarder som inte fungerar. Mitt brev satt för övrigt kvar i skärmen så det hade väl aldrig kommit loss från systemet kan jag tänka. Det står en sak i gympa dojjor och jeanskjol som inte tillhör sjukan utan tillhör "laga systemet" men det hindrar inte läkaren från att rusa in triumferande och skrika att hon har kommit på en tredje lösning. Man kan söva mig och bränna mig där skorpionen ska vara då kanske kan man få stopp på mensen. Mysigt! Sen säger hon, du kanske ska gå hem och tänka till lite. Jo säger jag och trycker på sudden där provet är taget och tar mig till bilen. Hur blev det här? jag skulle upp på sjukan för att kolla att min operation har fortlöpt som den ska och istället för jag ett brev uppläst och ett par charmiga alternativ som inte fanns på morgonen när jag vaknade... En sak är säker och det är att jag är säker. Inte blivit med barn på 10 års försök, nu inga äggledare kvar och så toppar vi det med att ta p-spruta. Sisådäraja. Trippel säkrad. De tur att kungen har lagt ner så mycket tid och energi på att vara så kontrollerad eller hur? Jag tror att jag bli galen

Kommentarer
Postat av: Suzanne

Kontakter och besök på sjukhus och liknande är alltid lika spännande, man vet inte om man ska skratta eller gråta. Söker man för ett problem kommer man oftast hem med 20 nya, som man inte kunde drömma om att man hade....Ibland undrar jag VEM sjukan är till för, de som behöver hjälp med något problem eller de som vill briljera med kunskaper inom sitt intresseområde( läs: läkemedelsföretags sponsringsavtal).De vill ofta skicka hem patienten med ett godtyckligt RECEPT! Om jag inte minns fel är det våra skatter som betalar en stooor del av deras löner! Skit, eller hur?

Lev väl, Kram Suzanne

2009-06-02 @ 08:28:11
Postat av: Suzanne

Life´s totally out of control....Suzanne

2009-06-02 @ 10:54:31
Postat av: Jessica

Tänka sig. du inte bara skriver kul du har just gett mig svar på en medicinsk fråga också. Jag fick rådet att använda skorpion nämligen. Funderade just på om det var bra ihop med endometrios, fast jag har inte ont som du.. Tvi, tvi. Då så, får nog bli skorpion för min del då... Är inte speciellt säkrad med tanke på hur fort Felix dök upp!Underbara läkare, underbara gynställning! Efter Felix förlossning frågade jag lite försiktigt om det verkligen var en opitmal förlossningsställning och fick svaret att väldigt få kvinnor protesterar mot den. Daaaa!!!! Man är inte precis i skick att protestera tänkte jag bittert. Ser fram emot ett eget besök på måndag. Då ska dom sy ihop lite som dom missade sist!? Underbart med lite egen tid! ;)

2009-06-04 @ 18:48:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0