En dag ska vi...

Varje gång maken och jag kommer iväg på nån resa själva för att komma bort, se varandra, komma ihåg varför och allt det där som gör att det känns så värt att spendera ytterligare 23 år tillsammans så kommer samma gamla dröm fram. Det finns som sagt en grill där vi bor. Vem vill jobba på en grill!? Inte vi heller men den här grillen ligger vid en småbåtshamn. Inte fin småbåtshamn men den skulle oxå kunna bli fin precis som grillen. Oändligt många gånger had denna drömkrog som ska byggas diskuterats över en öl. Från menyer, personal, inredning, bakfickor, evenemang, gästmatsal, utsikter.. you name it. Varje gång inser vi sakta att både ålder och småbarn har hunnit ifatt oss och det kommer antagligen bara att vara en dröm. Kanske nått vi faktiskt inte ens skulle vilja ha när det kommer till kritan men ändå.. Jävlar vilketbra team vi skulle vara. Det har vi varit förut och vi vet att det skulle gå. Hur som helst. För ett antal år sedan satt vi på pizzerian/grillen och tog en öl och en pizza, som var ungefär lika fettflottig som vanligt. Vi satt och tittade ut över havet som hade frusit till is. Där människor hade tagit långpromenader, åkt långfärdsskridskor under dagen, njutit av ett fantastiskt vinterlandskap. I lokalen satt vi ensamma. När ägaren kommer fram så utan att tänka oss för börjar vi prata med honom om våra idéer. Vad man skulle kunna göra... - Tänk dig! säger vi i mun på varandra. Man skulle kunna servera härliga soppor på vintrarna. Hemlagad het oxsvanssoppa, köttsoppa, det finns ju ett otal mustiga soppor med varmt brytbröd och gott smör. Ja, och härliga Irish Coffee utomhus.. ja!, man skulle kunna ha brinnande tunnor där man skulle kunna värma sig efter promenaden innan man går in och äter dagens soppa med goda vänner. Nu är vi båda uppeldade av idéer och skiter i att vi säljer ut oss totalt. Ägaren säger ingenting. Efter ett ta tystnar vi för att höra hur glad han har blivit över all inspiration. Han står en stund och glor på oss, sen säger han, -Mmm, fast vi har inga djupa tallrikar.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kommer gärna över på en soppa....finns det inga djupa fat kan den serveras frusen i tärningar ;) i alla fall på sommaren, GASPACHO, mmm Många brukar förändra världen efter ett glas vin, men när vinet avtar försvinnr ofta inspirationen eller var det inspritationen ? Saknar en liten trevlig krog vid vattnet, mer vin till folket!

2009-05-13 @ 07:17:04
Postat av: Anonym

Själv har jag och maken varit spekulanta på ett fjällhotell under två år. Faktiskt så sänktes priset med 1 miljon eller 2 under de där två åren, men vi hade nog inte fått låna 17 miljoner utan erfarenhet av vare sig hotell eller restaurang.

2009-05-13 @ 08:43:47
Postat av: Anonym

Ler... ja ibland är det lätt att hitta problem.

2009-05-13 @ 15:34:28
Postat av: Malin igen

Dagens FLABB igen!!!!!! Och ungen vid datorn bredvid undrar gång på gång mellan musklickandet : "VAD Ä DÄ???". Efter ca tio likadana frågor slutar mamman att frusta av skratt och svarar den smått irriterade dottern att, jo det var så kul utan djupa tallrikar. Stora oförstående ögon. Undrar varför?(Blir inspirerad att blogga med ord igen istället för bilder... jag har lagt av mig - eller kanske aldrig kommit igång egentligen.)

2009-05-24 @ 11:15:50
URL: http://lenakajsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0