Om mig och alla mammor

Kära syster. För 6 år sedan i morgon, eller faktiskt idag, för klockan har blivit så mycket, födde du en son. Klockan 20.45 födde du min son. Klockan 01.14 sitter jag samma natt/dag 6 år senare med hjärtat fullt av dig. Mitt hjärta är alltid fullt av dig. Inte bara av dig, av oändligt mycket annat men en igen oändligt stor del har du av mig - mitt hjärta. Du är inte ensam, min dotter har oxå en första mamma som mitt hjärta är fyllt av. Ni mina kära systar har på ett outgrundligt sätt gett mig varje dags lycka. Ni är så olika, både till ålder och utseende och era bakgrunder och ändå så lika. Ni har valt, att för era barns skull, avstå från den lycka jag får varje dag. Hur stort är inte det. Det går inte en dag, mina kära systrar, utan att ni finns i mitt hjärta och jag längtar efter er. jag längtar efter att få vias upp vilka fullständigt fantastiska underverk ni har skänkt mig. Jag önskar att jag kunde ge er ett uns av vad ni har gett mig. Det är klart att jag vet att ni tänker på dom. Säkert inte bara på födelsedagarna och andra stora dagar. Det är klart att ni har samma värk i bröste som jag. Den där längtan, önskan om kärlek, att allt ska bli rätt. Vi har samma mål, kära systar. Samma mål. Ni finns hos oss. Inte varje dag men vi säger era namn och vi pratar om er. Ni bor hos oss. Ni finns med och vi tampas med att varsamt få våra gemensamma barn att förstå varför det blev som det blev. Jag sitter här nu i mörkret, med brasan bakom mig, med min hund i soffan brevid, efter en härlig trerätter middag med mina föräldrar, med en alldeles underbar man, och med dom skönaste, finaste, raringarna, friska, snusandes i sina rum och skön jazz gungandes och skriver på min nyinköpta dator och tänker på er... var är ni? Hur mår ni? Hur går det för er? Klarar ni er? Håller nån om er när ni är ledsna... På var sin sida om jorden är vi och jag lever i all sköns lyx och det är ändå ni som har gett mig det bästa. Kära systrar K och F. Våra barn har inte en mamma, våra barn har många mammor. Osjälviska, intelligenta, kärleksfulla. Tillsammans blir det bra. Jag är er evigt tacksam. Love from Mother in charge.

Kommentarer
Postat av: Jessica

Oj oj, måste verkligen kämpa med gråten när jag läser dina rader. Jag blir så himla rörd. Mycket för att det bara är tre månader sedan Felix föddes och bara tanken på att jag skulle ha lämnat bort honom känns outhärdlig, men också för att du skriver så oerhört vackert till mammorna. Jag håller med dig, det måste vara den största gåva man kan ge någon!

Kram på dig på Astons dag! Idag döper vi Felix...

2009-05-23 @ 07:53:33
Postat av: Suzanne

Alla är vi på något sätt Mammor. Mammor med hjärtat fullt av kärlek och omtanke som även då vi är som mest upptagna, kan släppa det vi har för händer och öppna vår famn för den som behöver en kram och tröst..Generositet och kärlek är symbolen, mammor var rädda om er och varandra. Tack annan för din blogg.:)

2009-05-23 @ 09:20:39
Postat av: Malin W

Visst är det nästan magiskt systraskap eller mammaskap...Mycket fint skrivet Annan!

2009-05-24 @ 19:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0