Cirkusföräldrar från en familj sprungen ur cirkus...

Våra kära grannar har en son. Denna son fick gå på sommarcirkusskola. Det var väl trevligt och ett billigt sommarnöje. Vår son fick följa med på den avslutningen och efter det började kullerbyttorna, volterna och allehanda studselihopp. Nu är det så att mamma i familjen inte gillar Cirkus. I allfall inte "höga höjdercirkus". Det går fetbort. Och så är det tänkt att det ska vara. Helst som lilla my i familjen (läs dotter 4 bast på onsdag) för ca två år sedan såg just sånna "tyg rasa ner från himlen" artister på Hageby centrum och jag minsann såg ett ljus starta inne i det lilla hjärtat och en glöd i ögonen börja brinna  för detta vansinne, och mamma beslutade sig på stubben för att utrota allt vad cirkus heter från familjen. Så det så! Här ska fan inte behöva sitta med nått hjärta i halsgropen och åka till akuten stup i kvarten. Jag är mycket bestämd på den punkten!

Så när sonen ville börja på cirkus-skola med grannbarnet så sa vi.. nja men ok då. Följ med en gång (han kommer att tröttna det gör han alltid) Men icke sa nicke. Detta var givetvis superkul och fallenhet för eländet hade han dessutom. Toppen NOT. Varje måndag försvann sonen, och dottern undrade vart han var och jag sa helt sonika -Iväg lite. Inte ett ord om nån cirkus. Jaha, sa hon. Schysst morsa.

Sen hampade det sig att jag diskuterade detta med en mycket vettig man (min akupunktör) Han säger då.. att barn som kan ha svårt för en del saker kan få det mycket lättare att lära om dom får göra något fysiskt som dom gillar. Typ som om koordinationen funkar finfint så funkar dom grå bättre. -Jaha, sa jag och tänkte att det där ska jag fötränga på stubberten. Så det så, igen!

Nästa måndag kommer, och den lilla rara ilskna knasiga pyret tänker ställa samma fråga igen, när hon ser brorsan klä om i gympa kläder... då hör jag mig själv säga.. -Kom stumpan, -Du ska med. -Du ska på cirkusskola. -Morsan för operera bort hjärtat. -Det löser sig..

Och som hon älskar det. Trots att hon senaste tillfällena har fått sitta utanför i knät och vänta för dom nya lokalerna är så trånga att småsyskon inte kan vara med än så länge. Hon bara SKA med på SIN cirkusskola.

Sen en dag insåg vi.. vi måste nog pröjsa för det här på nått sätt nu. Vad kostar det? Jag började kolla på hemsidan och där minsann kom livets chock. 1200:- per familj om året. resa tält och rasa tält och sälja bingolotter och föreställningar om 5000:- eller så kan man bidra direkt med ett antal tusenlappar. Inte för att man kommer undan resningarna då alltså...

Stopp på cirkus. Punkt slut. Jag vidtalade maken om de extra pengar detta handlade om och han gick i taket och skulle gå till tidningarna om detta, när jagt talade om att detta var fullt lagligt och helt i sin ordning...

Dagen efter säger sonen -Mamma jag vill sluta på cirkusskolan. -Jaha, säger jag förvånat. varför detta beslut? Jag vill sluta på stubben och börja ta engelska lektioner istället. (normalt för en 6,5 åring va?) -Jättebra tänkte jag då var vi av med det problemet men sen slog det mig.. det är nått lurt med det här.. -Du vännen varför vill du sluta egentligen? Jo, då kröp det fram att det var ju så dyrt så då var det nog inte värt det. Kom ihåg att barn har röntgenhörsel. Där stod jag och det där hjärtat jag var orolig för när jag skulle se dom i trapetserna i framtiden gick i bitar i hallen! Shit! -Älskling, om vi skulle kunna fixa fram pengarna.. skulle du vilja fortsätta då? -Jaa, jättegärna. -Jahapp, räkna med att det blir cirkus ikväll hjärtat. Vi löser det här på nått sätt.

Och iväg på träningen åkte vi samma kväll. Båda barnen och jag. Och lilla My fick sitta i knät under ett oförhappandes möte som man blev indragen på för alla första föräldrar där man ombads att bli ordförande eller sekreterare i styrelaen. Alltså fatta, på morgon skulle vi aldrig dit mera och på kvällen finns det en risk att man hamnar i styrelsen!! Men då knep jag käft. Munnen var som ett streck och jag sa inte ett ord att hjälpa till. maken hade varit mycket stolt över mig, mamma med! Dom i styrelsen pratade sig varma om stora stora tält och turneér och sockervadd och popcorn och tindrande ögon och husvagnar och patrask. Och jag sa inte ett ord.

Vi åkte därifrån och tankarna gick runt runt. Det kan finnas en fördel i att ha barnen på samma ställe. Det är fysiskt och trevligt och båda har bra motorik. Vi har redan vanan att kuska runt i husvagns sen den tiden vi körde med hundarna. Cirkus ligger inte så långt ifrån musik och teater och andra galna event vi har sysslat med jag och maken... och cirkus är det hela dagarna i den här familjen

När jag kom in i hallen och två glada ungar slet av sig kläderna och rusade in till pappa för att berätta, sa jag bara uppgivet... -Du, vi kan börja leta husvagn på blocket. Det är kört vi kommer att bli cirkusföräldrar. Gud hjälpe!

Jo, en sak till... våra grannar... dom ska oxå börja titta efter husvagn, så det så!!!


Kommentarer
Postat av: s

Här! Här har du lite härliga pynt-tips inför den stundande helgen! ;) http://allaharenbok.blogspot.com/2009/11/infor-forsta-advent.html

2009-11-30 @ 20:57:51
URL: http://sannaspostfestum.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0